MARCHEW (1KG) KRAJ - EKO

Dodaj recenzję:
  • Producent: Import

 

Marchew jest bogatym źródłem błonnika, beta-karotenu, ma mało kalorii. Najwięcej odżywczych składników koncentruje się w skórce. Jest zdrowsza po ugotowaniu. Jedząc gotowaną marchew wchłaniasz trzy razy więcej beta-karotenu, niż spożywając ją w wersji świeżej. Oczywiście marchew najlepiej gotować na parze, gdyż gotowanie w wodzie powoduje, że cenne składniki odżywcze wypływają do wody. Można ją też podsmażać. Gdy ugotujesz marchew w całości, a dopiero potem ją pokroisz, to zjesz więcej składników odżywczych, niż gdyby pokroić ją przed ugotowaniem. 

Marchew zawiera związek zwany falkarinolem, zwalczający nowotwory. Ugotowane w całości marchewki zawierają nawet 25% więcej falkarinolu, niż te pokrojone przed gotowaniem. 

Marchew jest najzdrowsza, gdy spożywa się ją w połączeniu z jakimś tłuszczem. 

Kraj pochodzenia: Polska

Produkt zmiennowagowy. Cena naliczana zgodnie z rzeczywistą wagą.